FAQ
Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord
Welke garantie krijg ik op de otoplastieken?
HearU verleent vijf jaar garantie op het fabricaat (materiaal of productiefouten) en comfort problemen. De garantie op pasvorm bedraagt 3 maanden na uitlevering. Breuken en beschadigingen door onzorgvuldig gebruik vallen in geen enkel geval onder de garantievoorwaarden.
Hoelang worden de oorafdrukken bewaard?
Er wordt een digitale scan gemaakt van de oorafdrukken, deze scan wordt door ons twee jaar na levering bewaard.
Wat is de gemiddelde levertijd van de otoplastieken
Deze bedraagt gemiddeld 14 dagen.
Hoe kan ik otoplastieken het beste reinigen?
Om een optimale levensduur te bereiken en vanuit hygiëne oogpunt adviseren wij om de producten met regelmaat te reinigen. Dit kan met onze desinfectiespray, deze kunt u eenvoudig bij ons bestellen.
Welke demping adviseert HearU te gebruiken?
HearU adviseert de demping zo in te stellen dat de spraakverstaanbaarheid optimaal gewaarborgd blijft. Mocht na levering de demping moeten worden gewijzigd, dan is dit kosteloos mogelijk.
Wel of geen lektest?
Hearu adviseert periodiek lektesten ( na twee jaar jaarlijks ). Op die manier blijft een goede werking van je product gewaarborgd. Door middel van een drukmeting kunnen we vaststellen of jouw product “akoestisch lekdicht” is , met andere woorden of er geen geluid langs het oordopje komt. Gemiddeld gaan otoplastieken vijf jaar mee.
Harde of zachte otoplastieken?
Deze vraag krijgen we uiteraard regelmatig. Elk materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Als we een advies moeten geven kiezen wij voor hard. Dit product kent een langere levensduur, is gemakkelijker in te brengen en kent over het algemeen betere dempingwaarden. Verder is hard materiaal eenvoudiger om te reinigen. Bij siliconen is uiteraard sprake van zacht materiaal en zijn de filters eenvoudiger uitwisselbaar. Kortom, ons advies: kies een gehoorbeschermer waar jij je comfortabel bij voelt, de beste gehoorbeschermer is degene die ook echt consequent gedragen wordt!
Wat moet ik doen als mijn op maat gemaakte gehoorbescherming niet goed past of beschadigd is?
Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice via info@hearu.nl
We staan klaar om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat u de juiste bescherming krijgt voor uw gehoor.
Wat is geluid?
Geluid is een vorm van mechanische energie die ontstaat door trillingen van materie. Deze trillingen worden doorgegeven door een zogenaamd medium zoals lucht en vervolgens waargenomen door ons gehoororgaan.
Geluid bestaat uit golven die zich door het medium ( bijv. lucht ) verspreiden. Deze geluidsgolven hebben bepaalde eigenschappen zoals frequentie, amplitude en golflengte.
Geluid kan worden geproduceerd door verschillende bronnen zoals stemgeluid, muziekinstrumenten, machines e.d.. Het wordt waargenomen door het menselijk gehoororgaan en omgezet in elektrische signalen die naar onze hersenen worden gestuurd waar het geluid wordt geïnterpreteerd en begrepen.
Geluid kan schadelijk zijn wanneer het een bepaald niveau overschrijdt en wanneer het gedurende langere tijd wordt ervaren. Hier zijn enkele richtlijnen voor wanneer geluid schadelijk kan zijn:
1.Intensiteit:Geluidsniveaus boven 80 decibel (dB) kunnen schadelijk zijn, vooral bij langdurige blootstelling. Bijvoorbeeld, lawaai van zwaar verkeer kan al snel dit niveau bereiken.
2.Duur van blootstelling:Zelfs geluiden met lagere intensiteit kunnen schadelijk zijn als ze gedurende lange tijd worden ervaren. Bijvoorbeeld, luisteren naar muziek op een hoog volume via koptelefoons gedurende meerdere uren kan gehoorbeschadiging veroorzaken.
- Frequentie: Hoge frequenties kunnen schadelijker zijn dan lagere frequenties bij gelijke intensiteit. Sommige hoge frequenties kunnen bijvoorbeeld meer schade veroorzaken aan het gehoor.
- Persoonlijke gevoeligheid: De gevoeligheid voor geluid varieert van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen meer gevoelig zijn voor gehoorschade dan anderen.
- Omgevingsfactoren: Omgevingsfactoren zoals reflecterende oppervlakken of een gesloten ruimte kunnen geluid versterken en de kans op gehoorschade vergroten.
- Cumulatieve effecten: Herhaalde blootstelling aan schadelijk geluid kan leiden tot cumulatieve gehoorschade, zelfs als elk individueel incident van blootstelling niet significant lijkt.
Het is belangrijk om bewust te zijn van de risico’s van schadelijk geluid en passende maatregelen te nemen om gehoorbeschadiging te voorkomen. Dit kan onder meer het gebruik van gehoorbescherming omvatten, het vermijden van lawaaierige omgevingen wanneer mogelijk, en het regelmatig laten controleren van het gehoor door een professional.